מאילו טעמים אפשר לקבל אזרחות בישראל, רישיון עבודה ב1, רישיון ישיבת ארעי א5, רישיון לישיבת קבע או אזרחות?

ניתן לקבל אזרחות ישראלית שלא רק מכוח יהדות או זיקה ליהדות. ישנן עילות נוספות בחוק שמאפשרות לזרים לקבל מעמד בישראל, תחילה באופן זמני ולאחר מכן, בכפוף לעמידה בשורה של תנאים, לצמיתות.

מהם היתרונות של אזרחות ישראלית?

  • אזרחות ישראלית מקימה זכות לקבלת דרכון – מסמך נסיעה המאפשר כניסה ללא אשרה לשטחן של למעלה מ-140 מדינות;
  • ישראל מציעה לאזרחיה, וכן לתושבי קבע ולתושבים ארעיים שירותי רפואה מן המתקדמים בעולם;
  • ישראל מתאפיינת ברמת חיים גבוהה ובכלכלה יציבה.

השלבים והעילות לקבלת אזרחות ישראלית:

  • קבלת אזרחות מכוח חוק השבות. בקשות עליה ניתן להגיש בנציגויות חוץ של ישראל הפועלות במדינות המוצא. לחלופין זכאי שבות יכולים להגיש בישראל בקשה לשינוי מעמד מתייר לעולה.
  • התאזרחות מכוח זוגיות עם אזרח ישר, אם נישואין ואם ברית ידועים בציבור. במקרה זה בני הזוג פותחים במשרד הפנים תיק הסדרת מעמד (אחמ”ש) מכוח קשר הזוגיות. בהתאם לנהלים, במקרה של קשר נישואין תחילה יקבל בן הזוג הזר אשרת כניסה ב2, לאחר מכן רישיון ביקור עם אישור עבודה ב1 למשך 6-12 חודשים, לאחר מכן מעמדו ישודרג לרישיון לישיבת ארעי א5, שיוארך מדי שנה, וכך במשך 4 שנים. בחלוף התקופה יוכל בן הזוג הזר להתאזרח או לקבל מעמד קבע.
  • התאזרחות מכוח נוהל הורה קשיש, נוהל הורי חיילים, נוהל נינים ליהודים, התאזרחות של קטינים נלווים שעברו בישראל הליך מדורג לקבלת אזרחות מכוח קשר זוגיות של אחד מהוריהם, התאזרחותם של מי שאוחז במעמד בישראל (רישיון לישיבת קבע) מטעמים הומניטריים.

בהתחשב במורכבות ההליכים אנו מציעים להיוועץ במומחה טרם שפניתם למשרד הפנים לשם מימוש זכויותיכם. משרדנו אוחז בניסיון רב בפתרון סוגיות מתחום דיני מעמד, אזרחות בישראל ומשרד הפנים.

מאת ארתור בלאייר, עורך דין למעמד ומשרד הפנים

ראיונות וידאו:

ככה תקבלו אשרת שהייה לבן זוג זר

משרד הפנים מסרב לתת אשרת שהייה לבן הזוג. מה עושים?

לא הסתיים הליך הסדרת המעמד, ובן הזוג נפטר או עזב. מה עושים?

מאמרים נוספים בנושא:

“ויזה הומניטרית” ומעמד בישראל מטעמים הומניטריים

בן הזוג נפטר? כיצד שומרים על המעמד בישראל?

שוב על הוועדה ההומניטרית

מי זכאי לקבל מעמד בישראל?

איך משכנעים את משרד הפנים בכנות הקשר הזוגי?

גיור בחו”ל וחוק השבות

כיצד מסדירים מעמד בישראל לבן זוג זר?

על עבודתה של הוועדה ההומניטרית

חוק השבות ועבר פלילי

הוכחת יהדות לצורכי חוק השבות

מאמרים ברוסית – כאן

רמת גן: דרך אבא הלל 12 קומה 9
טלפון. 03-7506474 | פקס 03-7525175
arthur@i-lawyer.co.il‏

mango-web.co.il
שינוי גודל גופנים